Na een totale vluchtduur van meer dan 15 uur zetten we eindelijk voet aan grond in San Francisco. Na een 10-tal maanden zien we onze dochter terug. Het is een hartelijk weerzien en we verliezen geen tijd en gaan onmiddellijk met de BART-trein en een taxi naar ons hotel in het Marina district, Marina Inn. Rap uitpakken en met zijn allen een hapje eten. Daarna heel moe, maar tevreden ons bed in.

We hadden een tussenstop in Houston waar we immigratie en de douane dienden te trotseren. Alles verliep vlekkeloos, maar de agent van Immigration ging er wel vanuit dat Luc en dochter Charlotte een koppel waren.

Eerste dag San Francisco. Ons Lore heeft een heel program opgesteld en we starten met een busrit naar Telegraph Hill. Vervolgens een stevige klim naar de Coit Tower waar we een geweldig 360 ° zicht hebben op San Francisco. Onderweg zijn we een pleintje gepasseerd waar we Aziaten hun dagelijkse oefeningen doen.

Na Coit tower een fikse wandeling door de Italiaanse wijk, Chinatown en “The Financial District” richting Ferry Terminal. Onderweg vinden we een Vietnamees restaurant alwaar we ons middagmaal nuttigen. Al een taste voor onze volgende reis.

Vervolgens nemen we onder leiding van onze persoonlijke gids de bus naar het Mission district, de Zuid-Amerikaanse wijk. We passeren hier een gebouw waar destijds Star wars is opgenomen. Nu doet het dienst als locatie voor het opnemen van Pornofilms.
In Mission zitten we duidelijk in Zuid-Amerika. We nemen een rustigere straat met leuke speciale winkeltjes. Eén winkel heeft opgezette dieren in de aanbieding. Iets verder een sfeervolle kroeg met als wanddecoratie Tv-schermen. De finale van de worldseries Baseball worden momenteel gespeeld. Het gaat tussen de SF Giants en de Royals uit Kansas. De wedstrijd wordt gespeeld in SF en rechtstreeks uitgezonden in onze kroeg. Geweldige sfeer, we zitten net in het stadion.

Na de nodige lokale draft Beers, waarvan er geen enkele echt goed was, en for the ladies Gin tonics, tijd om terug naar de basis te keren.

Voor ons avondeten gaan we naar een parking, gelegen in een oude Amerikaanse legerbasis welke geen functie meer heeft voor het leger. Deze basis was in WOII een eerste aanvals/verdedigingsbasis tegen de japanners.
Op de parking is een kring van zogenaamde Foodtrucks opgezet. Hier kun je de wereldkeuken proeven. Intussen enkele bandjes met Life-Music. Heel gezellig, alleen is het wel wat afgekoeld en hebben we nog wat last van de jetlag.

Eerste indruk SF. Totale meevaller. SF is een fantastische stad en heeft zo ongeveer alles te bieden. Enige minpunt zijn de excentrieke prijzen die je hier voor zowat alles moet betalen.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home