Tijd voor een rondje in de omgeving van SF, voornamelijk de Sonoma Vine Yards. Ons Lore heeft voor een wagen gezorgd en we rijden naar het noorden. De wagen zelf mag er wel zijn, een FORD Taurus ultimate met alles op en aan. Zelfs airco op de stoelen.

We starten met een rit over de fameuze Golden Gate bridge en houden een eerste halte in Healdsburg. Een klein gezellig stadje waar je op vele plaatsen wijn kunt proeven uit de nabijgelegen Vineyards. In een French Bakery met vele verscheidene broodsoorten hebben een smakelijke lunch.

Tijd nu voor het echte werk, het wijnproeven. Als eerste worden we door onze gids gebracht naar de Dry Creek Vine yard.. We proeven hier een 5-tal verschillende soorten, voornamelijk Pinot Noirs. Vervolgens gaan we op zoek naar de volgende geplande Vine yard. Daar we deze niet vinden nemen we er één met een naam die het beste doet vermoeden: Papapietro.
Hier hebben we een leuke babbel met de man (homo?) die de taste doet. In plaats van de 5 tastes die voorzien zijn hebben we er hier 7.

Stilletjes tijd om terug ter rijden. Via Highway 116 rijden we naar de pacific coast waar we op highway 1 terechtkomen. De Highway 116 loopt kronkelig door een mooi landschap met af en toe bossen met gigantische oude bomen. Voor we de beroemde highway 1 nemen genieten we nog van wat gewone en gebarbecuede oesters in het plaatsje Point Reyes.

We rijden nu de slalom van de Highway 1 maar zijn iets te laat om nog voluit te kunnen genieten van de uitzichten. Sunset heeft zich inmiddels doorgezet en het wordt redelijk donker op deze kronkelige weg.

In Sausalito hebben we ons diner, in een verborgen juweeltje ons aanbevolen door de gids. Het heet “The garage” en het is effectief een gewezen gerage waar nu een trendy restaurant is gevestigd. Na dit avondmaal rijden we terug naar de basis via een niet conventionele weg.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home