Op het programma vandaag een bezoek aan het Golden Gate park. Na een busrit komen we aan in het park. We beginnen onze wandeling aan het De Young museum dat gelegen is aan een plein in het park. Op dit plein is een optocht bezig ter ondersteuning van Lupus patiënten. Ze zijn in het paars gekleed en lijken zo ook den Beerschot te steunen.

We wandelen verder door dit mooie park en maken een inschattingsfout waardoor we even langs een highway terechtkomen. Uiteindelijk komen we terug het park in en vervolgen onze weg richting kust via een omheind gedeelte waar Bizons huizen en de windmolens aan het einde van het park. Eén windmolen is genaamd Wilhelmina, en voor de molen staan perkjes met tulpen.

We zijn nu ineens aan de pacific coast en wandelen verder naar het Cliff house. Dit is gelegen aan de oude badhuizen van San Francisco, genaamd Sutros. De fundamenten van deze baden zijn nog zichtbaar vanuit het Cliffhouse.
In het Cliff house hebben we een mooi zicht op de oceaan en zien de meeuwen met tientallen voorbijvliegen. Na wat beter kijken, blijken het pelikanen te zijn die met massa’s aan ons venster voorbijvliegen.

Nu is het tijd om terug de stad in te trekken. We rijden naar een alternatieve wijk van San Francisco waar een gigantische platenzaak is. We struinen hier door de straat waar de wietgeur je tegemoetkomt en een aantal rare figuren rondlopen. We zien op straat een jonge man die in een doorzichtige doos wietbollen heeft en deze tracht aan de man te brengen.

In een lokale kroeg drinken we iets en kijken naar het vijfde game van de worldseries Baseball, Onze gids troont ons nog mee naar Alamo square, waar we een mooie kijk hebben op de sunset die over San Francisco valt.

Eten bij een italiaan en moe maar voldaan ons bedje opzoeken

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home