We beginnen vandaag aan onze laatste dag SF. Vandaag is ook uitgeroepen tot Shopping Day. We starten onze dag met Lombard Street, de wereldberoemde slalombaan, met zeer kort op elkaar volgende haarspeldbochten. Leuk om eens gezien te hebben. Daarna nemen we de Cable tram naar het centrum van de stad. De Cable tram dateert van 1873 en is de nog enige in werking zijnde cable tram ter wereld. Al bij al ook heel leuk om eens gedaan te hebben.

We eindigen de rit aan Union Square waar de lady’s hun gangen gaan. Na het winkelen volgen we de gids op de tram en rijden naar de broodjeszaak van Ike. We stappen naar het Dolores park en picknicken hier onder een stralende zon. Heel wat mensen in dit park waar ook de oprichter van Facebook zijn stulpje heeft. Bij de mensen in het park ook heel wat daklozen. Tot hiertoe hebben we in SF reeds enorm veel daklozen opgemerkt. Ook opvallend hoeveel mensen de vuilbakken doorzoeken. Echt een beetje schrijnend om zien.

Na onze Picknick troont onze gids ons mee naar het beste ijssalon van SF. En effectief, in de bi-rite creamery serveren ze heerlijk ijs.
We vervolgen onze tocht naar Castro, de homoscene va SF. Bij het uitstappen van de bus worden we onmiddellijk geconfronteerd met een zwarte medemens die op zijn gat zit leunend tegen een muur. Wat opvalt aan deze kerel is dat hij gewoon met zijn fluit bloot zit.
Even wat wandelen in deze straat waar de zebrapaden in de regenboogkleuren geschilderd worden. De 2 dochters willen hier hun nagels laten bijwerken in een zaakje genaamd: “Handjob”.
Niet gelaten, de ouders gaan een pintje drinken in de Homobar op de hoek. Even later komen onze dochters terug waarbij er één niet zo gelukkig is. Haar gelnagels zijn in de betreffende zaak deskundig vernietigd. Ze heeft uiteraard niets moeten betalen maar we gaan toch nog even verhaal halen in de zaak. Er wordt van alles voorgesteld, maar gezien het vertrouwen in de zaak nihil is vragen we een financiële tussenkomst. Uiteraard wordt dit afgewezen waarna we de zaak maar zo laten.

We rijden nu naar de woonplaats van onze gids waar we lekker tafelen en de aangekochte wijnen verorberen. Morgen start onze roadtrip.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home