Vandaag de rit naar Mariposa waarbij we al een eerste proefje krijgen van het NP Yosemite.

We rijden eerst even langs de westelijke oever van Lake Tahoe waarna we afzakken naar het zuiden richting Yosemite.
De Highway 4 is een echte aanrader. Wat een leuk baantje om te rijden. Het lijkt wel een rollercaster met fijne bochtjes en fantastische scenery. We rijden door gigantische bossen en passeren romantische, soms ook spooky meertjes., Maar heel leuk rijden.

We stoppen in het plaatsje Columbia waar we bij de Mexicaan lunchen.

Verder in onze super de luxe jeep naar de Highway 120 om Yosemite een eerste maal binnen te rijden via Big Oak. De weg hiernaartoe was al redelijk indrukwekkend maar in het park neemt de schoonheid der natuur alleen maar toe. De foto’s zeggen iets, maar je moet het met eigen ogen gezien hebben om er een idee van te krijgen.
We hebben hier ook een eerste ontmoeting met een wild dier. Vlak voor onze kruist een soort wolf ons pad.

We geraken zonder ongelukken in Mariposa waar we een gezellig hotelletje hebben en ons voorbereiden op de Yosemite dag.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home