Voor we naar het NP Yosemite vertrekken slaan we in Mariposa onze picknick op, want in de natuur van het NP is niet veel te verkrijgen. We rijden het NP binnen via de Mariposa Grove, die we overslaan omdat we de grote sequoia’s gaan zien bij het begin van de Tioga road. Via een heel mooie weg stijgen we naar een hoogte van een 2500 meter, Glacier Point. Fantastisch uitzicht hier op de Valley en El Capitan, landmark van Yosemite. We merken hier ook dat de gekende waterval van Yosmite Valley gewoon droog staat. Geen druppel water valt er neer uit deze in normale omstandigheden grote en hoge waterval.

We dalen langs dezelfde weg terug af naar de Valley waar we ons te goed doen aan onze picknick. We worden enkel gestoord door 2 zwarte vogels die onze picknick wel zien zitten.
Verder de Tioga road op waar we stoppen aan de Tuolimne Grove. Via een 4 mile trail hiken we naar de groooote bomen. Erheen is te doen, steeds dalen maar terug uiteraard alleen stijgen. Enfin, het was een heel leuke wandeling in een prachtige natuur met als climax enkele gigantische bomen, indrukwekkend.


Na deze wandeling vervolg van de Tiago road. Het leven kan toch mooi zijn. Het is moeilijk in woorden te omschrijven wat we zien, ook foto’s doen de natuur oneer aan, maar neem het maar aan, het is genieten als je deze weg rijd. We hebben ook nog eens het geluk de weg in deze periode te kunnen rijden, met prachtig helder weer, en met een prachtige sunset erbovenop.

Via het Mono lake komen we bij de bestemming van vandaag aan. Het is inmiddels al donker en we parkeren de wagen in de garage van het hotel. We worden aangeraden alle voedsel uit de wagen te nemen. Berengevaar.

Rechtover het hotel een leuk restaurantje waar we ons avondmaal nuttigen waarna we weer heel moe maar voldaan onze hotelkamer betrekken.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home