Geen beren gezien of gehoord deze nacht. Deze beesten zullen we gedurende deze reis dan ook waarschijnlijk niet meer tegenkomen. We stijgen in onzen Jeep en vertrekken richting Death Valley.
Ditmaal een lange rechte weg door de Owen Valley, een enorme vallei. Eentonig rijden, maar wat een omgeving. Op zeker ogenblik passeren we een kleine nederzetting. Elke Jeepinzittende heeft hetzelfde probleem met zijn reukorgaan. Hier hangt een indringende wietgeur.

We maken een halte in het dorpje Bishop. Hier vinden we een Bakery genaamd Erick Schat’s, een schattige calorierijke Hollandse bakkerij. Heerlijke koffie hebben ze hier en wat een keuze aan gebakjes allerlei.

Verder door de vallei tot aan het afslagpunt om Death Valley in te rijden. Hier eerst weer zo’n lange rechte weg door een zandvlakte waar we aan de rechterzijde de olancha dunes passeren. Er staat hier een stevig briesje en het zand wordt op sommige plaatsen hoog opgeblazen.

Stilaan het Death Valley NP binnen. De omgeving is hier weer adembenemend, zeer kleurrijk. Het aangelegde asfaltlint baant zich een weg tussen de bergen en vanuit de hoogte zien we een eerste vallei liggen. Dit moet het zijn, Death Valley. Eenmaal beneden blijken we nog niet onder zeeniveau te liggen. We stoppen op een verlaten camping en genieten van een picknick, meegenomen uit Schat’s assortiment.

De Valley door en uit, terug klimmen en weer naar beneden de volgende Valley in. Deze Valley ligt onder het zeeniveau. We passeren eerst de Sanddunes waarna we redelijk vroeg arriveren op onze bestemming: Furnace Creek. Het lijkt wel een gigantische oase in een desolaat maar o zo mooi landschap.

Na een verfrissende duik in het Hotsprings zwembad rijden we tegen sunset naar Zabriskie point. Onderweg hiernaartoe zien we een soort Coyote voor ons op de baan. Wanneer we naderen kiest het beest eieren voor zijn geld en verdwijnt in de doodse omgeving.

Zabriskie point. Wauw. Wat een mooie sunset. Je hebt hier een 360° zicht op het indrukwekkende landschap om je heen. Deze sunset is een onverbeterlijk kleurrijk gratis schouwspel waar we met zijn allen sprakeloos van genieten.

In de Furnace Creek is inmiddels alles voorbereid voor Halloween. Na het diner voegen we ons tussen de verklede Amerikanen in de kroeg van Furnace Creek. We hebben hier best een gezellige avond op zijn Amerikaans met karaoke en verkiezing van de best verklede halloweenstars. Er zijn er sommige bij die echt geen verkleedpartij nodig hebben en anderen waarvan we denken dat dit feest de enige dag in het jaar is dat ze kunnen buiten komen.

Geen beren gezien of gehoord deze nacht. Deze beesten zullen we gedurende deze reis dan ook waarschijnlijk niet meer tegenkomen. We stijgen in onzen Jeep en vertrekken richting Death Valley.
Ditmaal een lange rechte weg door de Owen Valley, een enorme vallei. Eentonig rijden, maar wat een omgeving. Op zeker ogenblik passeren we een kleine nederzetting. Elke Jeepinzittende heeft hetzelfde probleem met zijn reukorgaan. Hier hangt een indringende wietgeur.

We maken een halte in het dorpje Bishop. Hier vinden we een Bakery genaamd Erick Schat’s, een schattige calorierijke Hollandse bakkerij. Heerlijke koffie hebben ze hier en wat een keuze aan gebakjes allerlei.

Verder door de vallei tot aan het afslagpunt om Death Valley in te rijden. Hier eerst weer zo’n lange rechte weg door een zandvlakte waar we aan de rechterzijde de olancha dunes passeren. Er staat hier een stevig briesje en het zand wordt op sommige plaatsen hoog opgeblazen.

Stilaan het Death Valley NP binnen. De omgeving is hier weer adembenemend, zeer kleurrijk. Het aangelegde asfaltlint baant zich een weg tussen de bergen en vanuit de hoogte zien we een eerste vallei liggen. Dit moet het zijn, Death Valley. Eenmaal beneden blijken we nog niet onder zeeniveau te liggen. We stoppen op een verlaten camping en genieten van een picknick, meegenomen uit Schat’s assortiment.

De Valley door en uit, terug klimmen en weer naar beneden de volgende Valley in. Deze Valley ligt onder het zeeniveau. We passeren eerst de Sanddunes waarna we redelijk vroeg arriveren op onze bestemming: Furnace Creek. Het lijkt wel een gigantische oase in een desolaat maar o zo mooi landschap.

Na een verfrissende duik in het Hotsprings zwembad rijden we tegen sunset naar Zabriskie point. Onderweg hiernaartoe zien we een soort Coyote voor ons op de baan. Wanneer we naderen kiest het beest eieren voor zijn geld en verdwijnt in de doodse omgeving.

Zabriskie point. Wauw. Wat een mooie sunset. Je hebt hier een 360° zicht op het indrukwekkende landschap om je heen. Deze sunset is een onverbeterlijk kleurrijk gratis schouwspel waar we met zijn allen sprakeloos van genieten.

In de Furnace Creek is inmiddels alles voorbereid voor Halloween. Na het diner voegen we ons tussen de verklede Amerikanen in de kroeg van Furnace Creek. We hebben hier best een gezellige avond op zijn Amerikaans met karaoke en verkiezing van de best verklede halloweenstars. Er zijn er sommige bij die echt geen verkleedpartij nodig hebben en anderen waarvan we denken dat dit feest de enige dag in het jaar is dat ze kunnen buiten komen.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home