Vandaag doorkruisen we verder de Death Valley richting gokparadijs Las Vegas. Er staat weer een stevige bries die de gevoelstemperatuur van de heersende 30° heel wat verlaagt. We passeren eerst de Golden Canyon en dan de Artisit’s drive op, een one-way baan die ons langs enkele mooie en kleurvolle rotsformaties voert.

Verderop passeren we het Death Valley golf course. Een grote vlakte gekristalliseerd zout. Weer een heel bijzonder natuurverschijnsel dat, wanneer de zon in de juiste hoek staat, mooie kleuraccenten geeft.

De badwaters, het laagste punt van Noord-Amerika, ruim 80 meter onder zeeniveau. Ook één van de heetste plaatsen op aarde. De hoogst gemeten temperatuur hier zou een 56° C zijn. Wij zijn zeer tevreden met de heersende 30°, meer moet het niet zijn. Enkel de vervelende bries strooit wat roet in het eten. Het badwater bassin is een stukje land dat eruit ziet als een ijsvlakte. Het betreft hier echter een soort van zoutvlakte. Iedereen die de vlakte betreed doet dit heel voorzichtig en voelt of het zout niet glad is. Heel bizar, gezien je uiteraard weet dat het geen ijs is.

Verder hobbelen we over de aangelegde Highway die het glooiende terrein van de Valley exact volgt. Hierdoor hebben we soms het idee in een Rollercaster te zitten. De omgeving blijft uiteraard betoverend. Toch wel een heel mooie creatie van de natuur deze Daeth Valley.

Bij Shosone verlaten we de Death Valley en zetten koers naar Las Vegas. Kort na de middag bereiken we ons doel. Voor we inchecken rijden we uiteraard eerst eens de strip af om een eerste indruk te vormen. Die eerste indruk is toch wel wat teleurstellend. Het is heel druk qua verkeer op de strip. Er loopt ook heel wat volk rond en met al die gigantische gebouwen, voornamelijk hotels die bestaande bouwwerken nabootsen, aan weerszijden van de baan geeft dit toch wel een zeer kitscherige indruk.

Ons Hotel, De Hilton Vacances & Suites, ligt op de strip maar wel aan het uiteinde, kort bij de Stratossphere. We relaxen op onze kamer en maken ons rustig op voor een avondje Las Vegas.

We nemen een aperittief in ons Hotel en een Ober geeft een tip waar we vanavond heerlijke steak kunnen eten. Blijkt niet zover van het hotel te zijn en noemt “Gold Steer”. Het zou reeds heel lang bestaan en was voor sterren als Elvis Presley en Frank Sinatra een vast eetadres als ze in Las Vegas waren.

“Gold Steer” blijkt onmiddellijk als we het betreden een klasse restaurant te zijn. We hebben niet gereserveerd maar de vriendelijke dame bij de opvang zorgt ervoor dat we een tafel krijgen. We volgen de dame naar de Elvis Presley Table. Volgens de gastvrouw moet je deze normaal maanden op voorhand reserveren, maar wij kunnen er nu zomaar plaatsnemen. Maddy krijt de eer om op de plaats van den Elvis te zitten. Ik zal maar aannemen dat ik dan op de plaats van Priscilla zit.
De steak is hier inderdaad van zeer goede kwaliteit en de hoeveelheid gigantisch. Uiteindelijk valt de prijs voor het gebodene dan ook wel mee.

De strip by night is één lichtorgel. Met een taxi worden we afgezet aan het Bellagio waar we een eerste kennismaking doen met de gokwereld van Las Vegas. De ruimte in het Bellagio is zonder meer indrukwekkend groot. Hier kun je makkellijk verdwalen tussen al die speeltafels, eenarmige bandieten en andere goktoestellen en spelletjes; Het is hier enorm druk en er wordt wat afgegokt.
Ook schaars geklede dames (van plezier) lopen hier in groten getale rond. We proberen enkele goktoestellen uit maar snappen er eigenlijk de ballen van. Ons Lore slaagt er niettegenstaande in om bij haar eerste gok 15 Dollar uit zo’n toestel krijgen. Een tweede poging levert 7 dollar op maar daarna lijkt het geluk gekeerd. Niemand wint nog iets. Alle knopjes op een klein gedeelte van de toestellen geprobeerd, maar niets helpt.

Buiten de Bellagio krijgen we de fonteinshow te zien waarna we nog enkele goktenten binnenstappen. Overal hetzelfde tafereel, Veel volk, schaars geklede vrouwen, soms zelfs een paaldansact, en money, money, money.

Via de Venetian, een gigantische shopping mall, gaan we stilletjes aan terug richting hotel. In deze mall hebben ze Venetië in het klein nagebouwd. De hemel is geweldig. Het lijkt echt of je in een zonovergoten Venetië onder een lichtblauwe hemel met wat wolkjes stapt.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home