Wakker geworden met een stralende zon aan de hemel. Wanneer we naar het ontbijt willen stappen blijkt het vannacht echter stevig gevroren te hebben. Alle ruiten van de auto’s zijn dichtgevrozen.. Aan het ontbijt worden verhalen verteld over wilde dieren die vannacht een zoektocht zouden gedaan hebben naar eten. We weten niet over welke dieren het gaat. Ondertussen weten we wel met zekerheid dat de twee wolfachtige dieren die we gezien hebben Coyotes waren.

We verlaten ons hotel en rijden de Zion Cayon in. Een heel mooie Canyon waar vanaf vandaag een soort van wedstrijd wordt ingericht tussen kunstenaars. Zo zien we op alle mooie plekken kunstenaars zitten die daar een mooi portret proberen te maken.

We maken een stevige hike door de Canyon. Wanneer we door het ijskoude water moeten waden om verder te kunnen, stopt voor ons de hike. We keren terug en rijden de Canyon terug uit. We rijden nu richting Bryce Canyon. Onderweg pakken we de Kolob Canyon nog mee waarna we in Cedar City ons middagmaal nuttigen. We draaien hier de Highway 89 op richting Bryce Canyon.

Onmiddellijk na de City beginnen we te stijgen tot hoogtes boven de 3000 meter . We krijgen hier dan ook een wondermooi tafereel voorgeschoteld met als nieuw ingrediënt: sneeuw. Er blijkt namelijk een klein beetje verse sneeuw gevallen te zijn die is blijven liggen en ook nog in de bomen plakt. Prachtige omgeving en heerlijk rijden op deze manier.

Bryce Canyon nadert en we bereiden ons voor op weer eens een mooi NP. Voor elk NP moet je per voertuig 25 dollar betalen. Het ticket is 7 dagen geldig doch in tegenstelling tot vroeger enkel in het NP waar je betaald hebt.

De Bryce Canyon is weer een prachtig fenomeen van de natuur. Je volgt de weg langs de Canyon en hebt onderweg verscheidene uitzichtpunten. Prachtig allemaal en het uitzicht lijkt met momenten op Cappadocie. We eindigen de Canyonrit bij Sunsetpoint en genieten hier nog maar eens van een fabuleuze zonsondergang.

Inchecken in het Best Westernplus hotel en eten bij Ruby’s Inn. Heerlijk avondmaal met als klap op de vuurpijl een dessert om u tegen te zeggen. Eén dessert, meer als voldoende voor 2 volwassenen wiens Cholesterol zeker weer een opstoot zal gekregen hebben.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home