In de Aarchway Inn hebben we een zalige nachtrust gehad. We worden tijdens onze roadtrip zowat overal verplicht om zeer vroeg te bed te gaan want alles sluit enorm vroeg. Eten na 20:00 uur is geen optie want alles gesloten.

Vandaag staat er weer een NP op het programma, namelijk het Arches NP. Het ligt niet echt op de gebruikelijke route en wordt daarom soms overgeslagen. Wij gaan eens kijken of het omrijden de moeite waard was.

Na afloop van ons bezoek aan dit NP kunnen we met overtuiging zeggen dat dit de moeite waard was. Alle tot op heden bezochte NP’s waren de moeite waard en betoverend mooi. Maar dit NP is werkelijk schitterend. We hebben ook ontzettend geluk met het weer, want weer een schitterende dag met een zon die het park in al zijn kleurschakeringen belicht, waardoor dezelfde plaatsen een uur later een heel ander uitzicht krijgen. Heel fascinerend allemaal.

In feite is het park, cru gezegd, een hoop stenen en wat rotsen die in de loop der tijden bepaalde vormen hebben gekregen door natuurlijke processen. Verder wat niveauverschillen en op de achtergrond enkele met sneeuw bedekte bergen. Wel deze natuurlijke cocktail schotelt ons een stilleven voor dat uniek is in zijn soort. Werkelijk adembenemend mooi. We verslijten hier wat meer tijd dan voorzien en forceren ons tot het stappen van een tweetal hikes, allebei meer dan de moeite waard.

Na ons bezoek aan dit NP rijden we terug door Moab en hebben hier onze lunch. We rijden verder naar Navajogebied (afstammelingen van de oude indianenstam). We hebben gepland om in het stadje Bluff te gaan slapen. Dit is de toegangspoort tot Monument Valley. Bluff is een heel klein stadje met maar enkele Motels. Wij verblijven in de Desert Rose Inn. Na inchecken blijkt dit een schitterend hotel te zijn met binnenzwembad en Hottube. We maken hier dankbaar gebruik van. Hierna snel klaarmaken want er is maar één eetgelegenheid in het stadje, de Twin Rocks. Deze sluiten uiteraard ook om 8 uur.

Na ons Diner terug naar het hotel en maar weer vroeg onze tram in. We hebben in Amerika wel op al onze kamers internet en een gigantisch grote flatscreen TV met vele posten gehad.

Soms hebben we wat problemen met het systeem van betalen. In Californië wordt in elk restaurant verwacht dat je een fooi geeft die tussen de 10 en de 20 % ligt. Sinds we in Utah zijn krijgen we rekeningen waar de “Gratuity” blijkbaar is inbegrepen in de prijs, want duidelijk vermeld op het kasticket. Niettegenstaande dit wordt je, zoals in Californië, nog eens uitgenodigd een tip te geven door dit te vermelden op je betalingsticket van je kredietkaart.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home