Bluff is zo rustig dat we ons hier zelfs overslapen. Niet getreuzeld, we rijden snel naar de twinrocks waar we een twinrocks breakfast verorberen. Hierna de wagen in en hop naar het heiligdom van de Navajo indianen, Monument Valley. Het valt al een tijdje op, maar de lokale bevolking hier is duidelijk herkenbaar afstammend van de indianen. We hadden het niet gemerkt maar we weten ondertussen dat we in een nieuwe staat zitten, namelijk Arizon. Dit is de 4de staat die we aandoen na Californië, Nevada en Utah.

Ik wil niet in herhaling vallen, maar onder een stralende hemel zetten we koers naar de beroemde vallei. Eerst nemen we nog even de “Gooseneck” mee. Een viewpoint waar de San Juanrivier enkele korte S-bochten maakt op zijn weg naar de Colorado. Mooie tussenstop en verder naar de monumenten. Je ziet de vallei van ver opdoemen uit de prairie. Enig mooi hoe je zo de vallei binnen komt. De Monuments Valley zelf is geen nationaal park maar een tribal uitgebaat door de Navajo zelf.

In het park zelf rijdt je een 17 mile route over onverhard en passeert zo de diverse rotsmassa’s die stoer en eenzaam staan te pronken in het woestijnlandschap. Weeral een prachtig schouwspel waar je alleen maar kan van genieten.

Na de valley kiezen we (Luc) ervoor even het gebaande pad te verlaten en rijden we kilometerslang over een zandweg. Af en toe zeer mul zand, en de AWD die we hebben is hier zeker geen luxe. Om avondlijke turbulenties te vermijden verlaten we de geplande route en nemen we een chortcut naar de kortst bijzijnde gebaande weg

De weg naar Page loopt door een verlaten landschap, maar is niet minder aangenaam om te doorkruisen. Het is hier echt zalig cruisen en genieten.

In Page checken we in en zijn nog net op tijd om op het terras van het hotel te genieten van de Sunset met een heerlijk glaasje wijn. We hebben hier normaal zicht op het Lake Powell maar gezien de droogte is dit inmiddels zodanig gezakt dat we nog een klein stukje water zien.

’s Avonds naar het steakhouse Buitterfield gelegen naast ons Hotel Best Western Lake View.
Het is hier de Chinese invasie want de lading Chinezen die ze in ons hotel hebben gelost zit hier allemaal te eten. Wanneer die gedaan hebben zitten wij nog alleen in het restaurant. Het is ondertussen al bijna 9 uur en we kunnen niet rap genoegd buiten zijn, want al even voorbij sluitingstijd.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home