Vandaag rustdag in Page, niets echt gepland. Gisteren bij het binnenrijden van Page was het al opgevallen hoeveel kerken hier naast elkaar staan opgesteld. Vandaag hebben we ze gesteld. Het zijn er in totaal 11, misschien hebben we er nog enkele over het hoofd gezien.

Na een heerlijk ontbijt, het beste tot hiertoe, besluiten we de Antelope Canyon te bezichtigen. Deze Canyon bestaat uit twee delen, de Lower en de Higher Canyon. We besluiten eerst de Lower te bezoeken. Wanneer we willen betalen merken we dat wij nogal zomers gekleed zijn en dat de medebezoekers allemaal voorzien zijn tegen de kou. We besluiten maar rap iets warmers in het hotel te gaan halen.

Een half uurtje later duiken we mee de Canyon in. Dit is een zeer smalle canyon met oranje rode rotsen die heel geleidelijke en afgeronde vormen hebben. Via de smalle opening, zo,n 10 a 20 meter boven de grond waar we staan, valt het licht binnen. Dit geeft mooie kleurschakeringen en schaduwen op de oranjerode rotsen. Onze gids blijkt een oude jeugdkameraad van enkele toeristen in onze groep. Hij moet het nogal ontgelden. De arme jongen wordt constant in het belachelijke getrokken. Wij zweten ons onertussen kapot, de warmere kledij was absoluut niet nodig.

Na de Lower Canyon besluiten we Higher Canyon te laten voor wat het is, want is zowat identiek met een andere lichtinval. In plaats hiervan rijden we naar Antelope Marine Point en schepen we in voor een cruise op het Lake Powell. Lake Powell is een kunstmatig aangelegd meer aan de Colorado en een grote vergaarbak van water voor de ganse regio. Onze Cruise op het meer is meer dan de moeite waard. We varen een zijtak in en die versmald zachtjes aan tot we niet verder kunnen. Ondertussen genieten we van het heldere water en de mooie hoge rotsformaties die de oevers vormen.

De Coloradorivier maakt even voorbij Page een 180° bocht en dit blijkt een heel mooie locatie te zijn. De plaats noemt Horseshoe bend. We pakken dit mee en parkeren onze wagen op de parking. Waar we geen rekening mee gehouden hebben is dat dit een trail van 2.4 Km is heen en terug. De trail verloopt door mul zand en heeft een hellingspercentage om u tegen te zeggen. Het uitzicht is uiteindelijk wel de moeite waar.

Om de daglicht dag af te sluiten genieten we nog even van de zon op het terras van ons hotel. Vanavond gaan we eens en ander steakhouse uitproberen. Voor 8 uur uiteraard.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home