Vandaag is het tijd om de grote put bezichtigen. We vertrekken uit Page en moeten onmiddellijk een omweg nemen want de gewone route is afgesloten. Een tijdje geleden is er een landslide geweest en de Highway 89 is op die plaats volledig vernield. Bijgevolg is er vanaf Page een omleiding voorzien via een parallel lopende weg

Bij het naderen van de grote put zijn er enkele viewpoints waar er, in het verder redelijk platte landschap, al enkele gigantische scheuren zijn waar in normale omstandigheden water doorvloeit. Momenteel staat deze zijtak van de Colorado echter volledig droog

We rijden het park binnen en vernemen nu pas, ons laatste NP, dat we een jaarpas voor 80 $ hadden kunnen kopen en zo alle parken bezoeken. We rijden nu van het ene viewpoint naar het andere. En ja, het is gigantisch groot, echt wel een overweldigende eerste indruk. Ons eerste viewpoint is het Desert viewpoint waar de watchtower staat. Hier hebben we enkele prachtige overzichten over de grote put en zien heel diep beneden de Colorado kabbelen. Het lijkt ver weg en is het ook, want bijna 1,5 kilometer dieper.

Verder naar het bezoekerscentrum en onderweg nog diverse stops met prachtige zichten op de grote put. We hebben een tip van vlaanderen vakantieland meegenomen en gaan op zoek om een fiets te huren. We vinden die ook en met de fiets rijden we over een mooi aangelegd pad dat langs de rand van de Canyon loopt.

Onze fietsen brengen we terug en ondertussen is het tijd om naar het Mather Viewpoint te stappen en daar te wachten op de sunset. Uiteraard heel veel volk hier. W we vragen ons af wat dit in het hoogseizoen moet zijn, maar ondertussen we genieten toch maar weer eens van een unieke zonsondergang over de grote put.

Bij het buitenrijden van het park worden we nog opgehouden door enkele grote reeën die voor een kleine file zorgen. Tijd om naar onze volgende slaapplaats te rijden, Williams. Een klein stadje dat ligt op de oude route 66. Bij het binnenrijden van Williams wanen we ons in Las Vegas. De hele stad is verlicht met kitscherige verlichting. Hier blijken ze nu al hun kerstverlichting geïnstalleerd te hebben en in welke mate!! Werkelijk het hele stadje hangt vol met sfeerverlichting voor Kerstmis. Heel speciaal.

Van de Hotelbediende van Comfort Inn krijgen we een tip voor een goed restaurant, de “Red Raven”. Geweldige tip. Beste avondmaal tot op heden in Amerika.
Dit stadje is één van de gezelligste tot op heden en er loopt hier ’s avonds ook wat volk rond. We sluiten dan ook af in een gezellige bar.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home