Tijd om een rustdag in te bouwen. Bij het ontwaken zien we nog eens een stralende zon en we nemen een ochtendlijke duik in de pool en genieten van de Hottube. Nu het stadje Santa Barbara binnen en in het centrum nemen we bij Peet’s kofiiebar een simpel ontbijt. In de binnentuin is het heerlijk zitten. Santa Barbara is een Spaans aandoend stadje, heel gezellig en moot opgebouwd, enkel laagbouw.

We zetten onze verkenningstocht verder en gaan de pier op, die ze hier in elke zichzelf respecterende badstad hebben. Dit is een gezellige pier met enkele mooie horecazaken. Geen toestanden zoals op de Santa Monicapier in LA.

Een wandeling langs de Beach en de auto in naar de Mission, een missiepost waaraan Santa Barbara zijn naam en ontstaan te danken heeft. Gelegen hoger op een berg waar je een mooi zicht hebt op de city van Santa Barbara. Hier zien we weer een massa mooie en chique woningen van de “happy few”.

’s Avonds gaan we eten op de pier in de Moby Dick. Daarna in het levendige centrum van Santa Barbara, met vele hippe bars, een afsluiter.

Santa Barbara is werkelijk een heel mooi en gezellig stadje waar alles wel heel duur is. Zoals in elke grote Amerikaans stad hier ook weer heel veel daklozen die de vuilbakken napluizen naar iets bruikbaars. Heel contrasterend met het chique karakter van Santa Barbara.

foto’s: http://fotosamerika.antkade.be/#!home